22.10.2013

Intiimialueiden sheivauksesta..

On vähän makuasia miten sheivailee vai sheivaileeko ollenkaan. Itse vaihtelen ''tyyliä'' mieleni mukaan posliinin ja kiitoradan välillä. Mieheni ''siistii'' karvoitustaan muutaman kerran kuukaudessa.

En harrasta käydä karvanpoistossa tai sokeroinnissa ym.. On henkilökohtainen asia kuinka sielänä ihonsa haluaa/jaksaa/välittää pitää ja tietysti karvan kasvunopeus on yksilöllistä. Minä höylään 2-3 kertaa viikossa sängen pois, vaikka intiimialueiden iho on melko herkkää ja ärtyy helposti usein suoritetusta sheivauksesta, kuten moni meistä on varmaan huomannut. Eli on äärimmäisen tärkeää olla huolellinen ja ottaa kaikki vaiheet huomioon.

 Karvatupet saattavat ärtyä ja iholle ilmestyy punaisia epämiellyttäviä näppylöitä.. Jos näppylät kutiavat ja ovat oikein ärtyneet ja punoittavat voi alueelle levittää bepantheniä tai vauvaöljyä, ilman ärtymistä sheivauksen jälkeen on silti hyvä levittää alueelle jotain perusvoidetta, kuten helosan ja erisan. Siis nyt puhutaan tietysti alueesta navasta alaspäin kumpuun asti ja mahdollisesti sisäreisiin/haaroihin. (Tämäkin vähän yksilöllinen asia. Jos tuntuu, että voiteet pahentavat punoitusta ja kutinaa niin älä käytä. Voit kokeilla myös apteekin talkkia tai sinkkivoidetta)

Sheivaus kannattaa suorittaa kylpemisen/suihkun päätteeksi, jotta iho on lämpimässä vedessä pehmentynyt kuten itse ihokarvatkin. Tulehdus riski pienenee kun iho ja höylä ovat puhtaat.

Käytä AINA kiireestä huolimatta sheivausvaahtoa. Iho kiittää ja karvat lähtee sileämmin. Jos nyt on niin kiire ja vaahto loppu, käytä edes saippuuaa (mahd. mietoa) runsaalla kädellä.

Jos karvoitus on runsasta kannattaa terävillä, tarkoilla saksilla ensiksi leikata suurimmat karvatupot pois ja karvoitus lyhyemmäksi. (Tämän vaiheen voi myös suorittaa trimmerillä)

Ajelu suoritetaan vastakarvaan, eli häpyalueella ylöspäin. Jos ihosi ärtyy erittäin erittäin helposti sheivaa karvan suuntaisesti. (saattaa jäädä pidempi sänki) Muutaman vedon välein huuhtaise terää ja tarvittaessa lisää alueelle vaahtoa. Höyläämisen jälkeen pese alue hyvin vuorostaan viileällä vedellä.

Pese höylä myös hyvin joka kertaa ennen ja jälkeen. Höylän hygieniä vaikuttaa mahdolliseen ärtymiseen. Itse käytän omaa höylää intiimialuilla ja toista höylää sääriin/kainaloihin.

Kirjoitin tekstin naiselle sopivampaan muotoon mutta samat säännöt pätevät niin naisen kuin miehen ihoon.

Vinkki: kannattaa sijoittaa intiimialueiden höylän ostoon olen huomannut merkittävän eron halppis höylissä ja vähän arvokkaammissa kappaleittan myytävissä höylissä. Jos kärsit ärtyneestä näppyläisestä ihosta sheivauksen tuloksena, osta arvokkaampi ja laadukkaampi esim. Gilletten parhaimmiston höylä. Itsellä sääret ja kainalot kestää halppishöyliä mutta värkki vaatii parempaa! Valitse aina höylä jossa on pehmustetyyny. Malta vaihtaa terä tarpeeksi usein.

Kokoonpano:
                             1. Hyvä + puhdas höylä.
                             2. Peseydy lämpimällä vedellä.
                             3. Levitä tasaisesti koko alueelle sheivausgeeliä tai vaahtoa.
                             4. Höylää hitain, tasaisin vedoin vastakarvaan.
                             5. Pese sheivattu alue viileällä vedellä.
                             6. Levitä tarvittavaa jälkihoitovoidetta.



                            

5 kommenttia:

  1. Mä kun oon kuullut, että jos vastakarvaan sheivaa niin karvat kasvais helpommin sisäänpäin:o Tiiä sit kuinka paljon siinä on perää, mutta kyllä mä niin joskus teen lopuks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Kuten tekstissä mainitsen ''Jos ihosi ärtyy erittäin erittäin helposti sheivaa karvan suuntaisesti.'' eli perustuu siihen, että vastakarvaan ajelulla saa sileämmän lopputuloksen mutta se voi olla herkkä ihoiselle rajumpaa. Ja jos kärsii ärtyvistä ja tulehtuvista karvatupista niin se voi aiheuttaa sisäänpäin kasvavia karvoja. Yksilöllinen kaikkien itse testattava asia tuokin. :)

      Poista
  2. Sheivaan alapääni naisten patterisheiverillä eikä ole tietoakaan ärtymyksestä ja punoituksesta niin kuin höylän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sääriin joskus testannut ja on kyllä erittäin hellävarainen.

      Poista
  3. Hyvää nippelitietoa mitä ei ole tullut ajatelleeksi, kiitos! :) :)

    VastaaPoista