7.5.2013

Riksförbundet För Sexuell Upplysning -terveydeksi!

Te kaikki tiedätte tämän järjestön, joka markkinoi kondomeja, liukastevoiteita, hierontaöljyjä, intiimisaippuaa, karvanpoistotuotteita, after shave -voiteita, kotitestejä ja kaikenlaisia muita intiimi- ja seksuaaliterveystuotteita.... Järjestön nimi tutummassa muodossaan on RFSU. On sultanit ja on magicit..

 Mutta miten sanot tuon järjestön nimen? On arkeni niin mielenkiintoista, että päätäni vaivaan näin tärkeillä asioilla. Mutta tämä onkin tämmöistä -ei vakavasti otettavaa- pientä pohdintaa..

Järjestöjen lyhennettyjä nimiä sanotaan joko lausuen kirjaimet yhteen ääntäen tai eritellyin kirjaimin jos kirjainsarja on lyhyt. Sopiva maksimi lukea kirjaimet yleensä on kolme kirjainta, esim. WWF (luonnonsäätiö) ja SDP (Suomen sosiaalidemokraattinen puolue).
Jos kirjaimet voi ääntää yhteen niin ne tavataan yhdistää kuten SAS (lentoyhtiö) ja UNICEF (lastenoikeudet). Kun kirjainyhdistelmä on pitkä, tuntuu typerältä lausua kaikki kirjaimet erikseen: uu än ii see ee äf? Ei toimi. Tämä kortsu järjestö menee ehkä siinä rajamailla, mutta eihän se nyt sovi ääneen lausuttavaksi! Är äf äs uu? Jos yrität ääntää kirjaimet yhteen kuulostaa se joltain aivastukselta.

Ymmärtääkseni tämä järjestö ei tavoittele voittoa, joten hölmön nimen ei tarvitsekaan itsessään olla myyvä. Ja joo kyllä kaikin puolin kaikki arvostukseni (nimestä huolimatta) RFSU:lle, ympäri maailmaa olet antanut hyvää seksuaalikasvatusta, valistusta ja tärkeää mielipiteenmuokkausta maapallomme seksuaalisuuteen ja seksiin liittyen!!

Anteeksi lukijani yksinkertaisuudessaan turha kirjoitukseni. Kunhan pohdin ääneen kanssanne..

4 kommenttia:

  1. Anonyymi7/5/13 15:18

    Itelle tulee tosta AINA mieleen fritsu:D En oo ikinä oikein oppini et miten noi kirjaimet menee oikeessa järjestyksessä, niin siitä tämä oma nimi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Minullekkin tuo fritsu aina tulee mieleen! :D jätin sen tässä tekstissäni mainitsematta, mutta hauska huomata, että en ole ainut..!

      Poista
  2. en oo kyseisest yhdistyksest kuullutkaa, enkä varmaa tuu siitä ikin puhuu kelekkää, mut jos tulisin, se olis rfsu, ihan kirjain kirjaimelt lausuttuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan jotkut rfsun tuotteista on silti tuttuja? Vaikka harva ehkä valmistajan tunteekaan. Haha ja joo eipä tämä nyt mikään hirveen yleinen puheenaihe ole meillä kenelläkään... Kiitos kannanotosta!

      Poista